Informatie

Even ontspannen tijdens de sessie
Even ontspannen tijdens de sessie

Informatie over de fotoshoot

Vooraf

Bij het boeken van je fotosessie, ontvang ik graag informatie over je hond. Bij de pagina Contact staat een formulier die je kan invullen zodat ik meer over hem of haar te weten kom en waar ik eventueel rekening mee moet houden. Mocht je hond een favoriet speeltje hebben, neem deze dan vooral mee.

Ook hoor ik graag je wensen zijn, wat we in de foto's laten terugkomen.

De fotosessies vinden voornamelijk plaats in Warnsveld en omstreken. Heb je zelf een top locatie in gedachten? Laat het vooral weten, in overleg kijken we wat we kunnen realiseren.

Voor een goede fotoserie adviseer ik je om met de hond vooraf te gaan wandelen op locatie. De meeste honden zijn natuurlijk enthousiast op een nieuwe plek. 
Doordat je alvast even gaat wandelen op de locatie raakt hij alvast gewend aan de omgeving en prikkels.
Vergeet niet om de Algemene voorwaarden te lezen voordat de foto sessie start.

Tijdens de fotoshoot

Bij de kennismaking met je hond kijk ik hoe deze reageert op mij, de camera en de locatie. Vervolgens gaan we op zoek naar een aantal mooie achtergronden en manieren waarop we je hond fotograferen.

Tijdens de fotosessie werken we samen om je hond op z'n allermooist vast te leggen. Zelf ben ik druk met mijn camera besturen en zorg ik voor de nodige aandachtstrekkers om de snuit mijn kant op te krijgen.
Als je iemand mee kan nemen als "spotter" is dit natuurlijk nooit verkeerd. Neem geen drukke kinderen mee, vaak raken dieren en baasjes hier alleen maar gestrest en overprikkeld door.

Tijdens de sessie zijn er ook pauze/rust momenten zodat de hond even kan ontspannen en zo ook van de sessie kan genieten, voor hen moet het ook leuk zijn. 

Ideeën zijn altijd welkom, mocht je iets in gedachten hebben, schroom dan niet om je idee met mij te delen. Misschien kent je hond een commando dat erg leuk zou staan op de foto.


Na de fotoshoot

Na de fotosessie maak ik een selectie van de mooiste foto's. 
De foto's worden met veel zorg bewerkt. Storende elementen worden verwijderd, zoals eventuele vuiltjes uit de vacht, achtergronden en omgeving.

Tussendoor ontvang je af en toe een preview met een watermerk zodat je al een beetje een idee hebt hoe de foto's gaan worden. 

Wanneer de foto's klaar zijn, krijg je bericht van mij. De foto's krijg je via een privé galerij waaruit je kan kiezen. Wanneer je de keuze hebt gemaakt ontvang je de foto's via WeTransfer zodat er geen kwaliteit verloren gaat. 

De foto's ontvang je in 3-voud, 

  1. een JPEG bestand met hoge resolutie voor eigen gebruikt, 
  2. een web JPEG formaat, social media vriendelijk en voorzien van watermerk
  3. een TIF bestand, deze kan je niet openen maar wel gebruiken om met de hoogste kwaliteit de foto te laten afdrukken. 

Foto's kan je door mij laten afdrukken. De foto kan je hier komen ophalen of ik verstuur hem per post (op eigen risico) de verzendkosten komen er dan bij. Bekijk de tarieven voor het afdrukken.

Portfolioshoot 
Bij een portfolio shoot ontvang je de foto's in webformaat met logo en maakt de fotograaf de keuze. Bekijk de algemene voorwaarden voor meer informatie.