FAQ & Tips

Moet mijn hond los kunnen?

Nee, dit is niet nodig.
Mocht jouw hond niet los kunnen om wat voor reden dan ook, er is een showlijn beschikbaar die ik met Photoshop weg kan halen. Na de bewerking in Photoshop lijkt het net alsof jouw hond los staat.

Moet mijn hond commando's kunnen?

Het is niet perse nodig dat jouw hond commando's kan doen, al zou het wel gemakkelijker maken.

Wat gebeurt er als het regent of slecht weer is?

Niets is zo onvoorspelbaar als het Nederlandse weer. Mocht er onverhoopt slecht weer zijn, dan wordt de shoot in overleg verplaatst naar een andere datum.
Ook zal de fotograaf advies geven met betrekking tot het weer voor de uiteindelijke foto resultaten.

Hoe lang duurt een fotoshoot gemiddeld?

Tijdens de fotoshoot begeleid ik jou en werken wij samen zodat wij het beste resultaat kunnen behalen.
Ook zijn er korte pauzes zodat jouw hond zich kan ontspannen en het naar zijn zin heeft tijdens de shoot. Wat ik tevens erg belangrijk vind.

Er is geen tijdslimiet, het duurt zo lang als het nodig is. Gemiddeld duurt een sessie 1.5 a 2 uur.
Sommige dieren hebben meer tijd nodig dan de ander, daarom is er geen tijdsdruk.

Hoe ontvang ik de foto's?

De uiteindelijke digitale bestanden krijg je via WeTransfer toegestuurd, zo blijft de kwaliteit behouden.
Ook kan je hier je bestanden laten afdrukken, deze kan je dan komen ophalen of worden per post verstuurd. De verzendkosten komen er dan nog wel bij.
Bekijk de tarieven onder deze knop.

Wanneer krijg ik de foto's?

Ik ga zo snel mogelijk met de foto's aan de slag, het liefst nog diezelfde dag.
Bij een gemiddelde fotoshoot duurt het 1 a 2 weken. Bij grote reportages is dit afhankelijk van de hoeveelheid foto's, je ontvangt altijd een feedback hoe lang het ongeveer gaat duren.

Mag ik samen met mijn huisdier op de foto?

Ja, dat mag! Ik leg graag vast hoe de band is tussen jouw en je huisdier. Extra kosten zijn; € 15,- p.p.

Is een fotoshoot leeftijdsgebonden?

Het maakt niet uit hoe oud jouw huisdier is, alle leeftijden zijn welkom.
Er wordt rekening gehouden met de leeftijd; of je nou een jonge pup, stuiterende puber of een oudere hond hebt. Wij passen ons overal op aan!

Tips voor tijdens de shoot

Voorbereiding

  • Geef van te voren jouw wensen aan, voor de fotoshoot.
  • Graag hoor ik ook hoe het karakter is van jou hond, zodat ik goed rekening kan houden met zijn/haar karakter. (vul hier het formulier in)
  • Ga je zelf op de foto; trek geen fel gekleurde/drukke printjes kleding aan en haal je zakken leeg!
  • Het is mooier als je hond geen groot opvallend tuig aan heeft of opvallende penningen aan de halsband omdat dit de aandacht weg trekt, natuurlijk kunnen we er enkele foto's mee maken.
  • Honden kunnen gaan kwijlen of vies worden, zorg ervoor dat je een klein handdoekje mee neemt.
  • Zorg bij een fotoshoot dat jouw hond van te voren goed is uitgelaten, zo is hij zijn behoefte plus energie kwijt en bij honden zijn ze wat relaxter in de nieuwe omgeving.
  • Neem geen loopse teven mee tijdens een fotoshoot, ze kunnen vaak toch erg onrustig zijn door de hormonen wat extra stress oplevert.  Is zij onverwachts loops geworden? Neem dan z.s.m. contact op om de afspraak te verzetten.

Helpende hand

Een helpende hand is nooit verkeerd om mee te nemen. Ik ben druk met mijn camera besturen, zelf ben je druk om je hond te hanteren en soms kan het handig zijn dat er een extra persoon mee komt die helpt met; afleiding voor de hond en de aandacht trekt, in sommige gevallen de omgeving in de gaten houdt.
Neem geen drukke kinderen mee, dit brengt enkel stress en overprikkeling mee voor de dieren maar ook jouwzelf.

Speelgoed en beloning

Soms is het handig om een favoriet speeltje mee te brengen van je hond, dit kan helpen om de aandacht te trekken, zelf heb ik ook een honden fluitje waarmee ik de aandacht kan trekken en ook kan ik gek genoeg doen.
Om de shoot leuk te houden voor je hond is het goed om je hond tussendoor te belonen met wat lekkers, zorg voor voldoende kleine (training) snackjes.
Neem niet te kruimelige of vettige snackjes mee in een studioshoot, dit zorgt voor extra nabewerking op de foto's.

Relax

Wees ontspannen en relaxt tijdens een fotoshoot. Als je zelf kalm en ontspannen bent tijdens een fotoshoot dan zal je huisdier ook beter mee werken. Wordt zeker niet kwaad of gefrustreerd als het niet in één keer lukt, dit werkt alleen maar averechts. We zullen tijdens de sessie ook kleine pauzes inlassen zodat er een momentje tot ontspannen is en je huisdier niet gestrest raakt.

De dag van de fotoshoot

Eindelijk! De dag van de fotoshoot, laten we hier lekker de tijd voor nemen en daarom is mijn advies; plan geen dingen direct of kort na de fotoshoot, het zou zonde zijn als we moeten gaan haasten tijden de fotoshoot en jouw wensen niet worden gerealiseerd.